هرم غذایی چیست ؟ اصولا همه ما برای تضمین سلامت جسمی بدنمان باید وابسته به یک نمودار واحد یا هرم غذایی تایید شده از سوی متخصصان این حوزه پیش برویم. البته که گاهی برخی آسیب ها و بیماری ها بدنی مرتبط به هر یک از ما همچون آلرژی به گندم یا لبنیات و …. شرایط را کمی با تغییر همراه خواهد ساخت. اما در هر شرایط برخی مواد غذایی به سبب دارا بودن ویتامین ها، پروتئین ها و سایر مواد معدنی مورد نیاز بدن همچنان با قدرت در جایگاه هرم غذایی خود باقی خواهند بود. و موادی که سلامت بدن افراد را در هر گروه سنی با مخاطره همراه می سازند؛ همچنان از آخرین انتخاب های متخصصان قرار خواهند گرفت. منظور از انتخاب نهایی به معنای حذف کامل آن نخواهد بود چرا که بدن نیز تا مقدار قابل قبولی نیازمند این ماده های خوراکی همچون گروه قندها می باشد. البته ناگفته نماند که نسبت به شرایط فیزیکی و سلامت جسمی هر شخصی این موارد با انعطاف و تغییرات کوچک و بزرگ بسیاری همراه خواهد گشت. وقتی قرار است مبحث را به این روال پیش ببریم؛ پس مطمئنا پای هرم غذایی و رژیم غذایی در میان است.
هرم غذایی چیست؟
همه ما نام هرم غذایی را شنیده ایم یا اینکه با تصویر کوه مانند و تقسیم بندی شده آن آشنا هستیم. هرم غذایی به عنوان یک پایه و اساس برای تمامیت برنامه ریزی های غذایی برای هر فردی در هر گروه سنی مورد توجه قرار خواهد گرفت. مواد غذایی که در نوک هرم غذایی از آن ها نام برده می شود و یا تصویر آن قابل مشاهده می باشد؛ حجم کمتری را نسبت به سایر طبقات اشغال نموده است. اشغال این فضای اندک به آن معنا می باشد که گروه سنی بزرگسال نسبت به سایر طبقات نمودار با هدف سالم ماندن مجوز استفاده از این دسته از مواد غذایی را دارا هستند. اما هر چه که در هرم غذایی نموداری رو پایینی را طی کنید با آن دسته از خوراکی هایی رو به رو خواهید گشت که، قسمت وسیع تری را به خود اختصاص داده اند. این قسمت ها با میزان فضای چشم گیری که به خود اختصاص داده اند به این معنا هستند که باید در طی روز به شکل مرتب و بیش از سایر طبقات بالاتر مورد استفاده قرار گیرند. در ادامه برای آشنایی بیشتر با هر قسمت و دلیل قرار گیری جایگاه هر کدام از آن ها به معرفی هر کدام خواهیم پرداخت.
گروه نان و غلات در صدر هرم غذایی
این گروه از هرم غذایی شامل انواع نان، برنج، ماکارونی، گندم و جو است. از مواد مغذی مهم بکار رفته در آن می توانیم به مواردی چون انرژی، بعضی از انواع ویتامین های گروه ب، آهن و مقداری پروتئین اشاره داشته باشیم. این گروه از مواد غذایی برای افراد بزرگسال سالم مصرف روزانه ۱۱-۶ واحد توصیه می گردد. چرا که برای تامین انرژی، رشد و سلامت دستگاه عصبی بسیاری حیاتی و ضروری محسوب می گردد.
گروه سبزی ها و میوه ها
این گروه از گروه مفید هرم غذایی بر حسب نوع و میزان ویتامین، املاح و فیبری که دارا هستند در چند شاخه تقسیم خواهند شد که عبارتند از:
- سبزی ها و میوه های غنی از ویتامین C (مثل سبزی های برگی، گوجه فرنگی وفلفل دلمه ای و میوه هایی مثل مرکبات)
- سبزی ها و میوه های غنی از ویتامین A شامل سبزی ها و میوه های به رنگ زرد، نارنجی، قرمز و سبز تیره و سبزی های برگی (مثل اسفناج، هویج، گوجه فرنگی، طالبی، زردآلو و شلیل)
- سایر سبزی ها یا میوه ها (مثل سیب، موز، هلو، گلابی، انواع توت ها، گیلاس، انگور، هندوانه، کرفس، بادمجان، کدو، سبزی خوردن، قارچ، پیاز و کاهو)
گروه شیر و انواع لبنیات مهم ترین بخش هرم غذایی
این گروه از هرم غذایی شیر، ماست، پنیر، کشک و بستنی را شامل می گردد. که از پروتئین، کلسیم، فسفر، بعضی از انواع ویتامین های گروه B و ویتامین A به عنوان مواد مغذی موجود در آن نام خواهیم برد. به شدت توصیه می گردد که افراد بزرگسال روزانه ۳-۲ بار مصرف لبنیات داشته باشند زیرا؛ این گروه برای رشد، استحکام استخوان ها و دندان ها، و سلامت پوست به شکل معجزه آسایی؛ موثر واقع می گردند.
گروه گوشت و حبوبات
مواد مغذی مهمی چون پروتئین، آهن، روی و بعضی از انواع ویتامین های گروه B است در بخش هرم غذایی قرار دارد . که مصرف روزانه آن به طور معمول ۳-۲ واحد برای گروه بزرگسال توصیه می گردد. لازم بذکر است که این گروه برای رشد، خون سازی و سلامت دستگاه عصبی بسیار لازم است. که ۵ شاخه دسته بندی می شوند:
- گوشت های قرمز (گوسفند و گوساله)
- گوشت های سفید (مرغ، ماهی و پرندگان)
- امعاء و احشاء (جگر، دل، قلوه، زبان و مغز)
- تخم مرغ، حبوبات (نخود، لوبیا، عدس، باقلا، لپه و ماش)
- و مغزها (گردو، بادام، فندق، پسته و انواع تخمه ها)
تناسب اندام میتواند حال خوبی به شما بدهد و علاوه بر سلامت جسم سلامت روح را همراه دارد.
متفرقه ها
این گروه از هرم غذایی شامل انواع مواد قندی و چربی ها می گردد و منبع خوبی برای تامین انرژی در کودکان که در سن حساس رشد وجود دارند؛ محسوب می شوند توصیه می شوند در حالی که افراد بزرگسال برای مصرف آن در ممنوعیت های گسترده ای قرار خواهند گرفت.
- چربی ها (روغن های جامد و روغن های مایع، پیه، دنبه، کره، خامه، سرشیر و سس های چرب مثل مایونز)
- شیرینی ها و مواد قندی (مثل انواع مربا، شربت، قند و شکر، انواع شیرینی های خشک و تر، انواع پیراشکی، آب نبات و شکلات)
- ترشی ها، شورها و چاشنی ها (انواع ترشی و شور، فلفل، نمک، زردچوبه، دارچین و غیره).
- نوشیدنی ها (نوشابه های گازدار، چای، قهوه، انواع آب میوه های صنعتی و پودرهای آماده مثل پودر پرتقال و غیره)
Wow, wonderful weblog structure! How long have you been running
a blog for? you made blogging look easy. The total look
of your web site is great, let alone the content material!
You can see similar here ecommerce