شرایط نسبت به گذشته تغییر کرده است و در حال حاضر همه افراد دوست دارند دارای اندام لاغر و متناسب باشند. و چاقی را که نقص بزرگ در استایل خود بشمار می آورند. و برای رسیدن به این تناسب و فرار از چاقی حاضر به پیاده سازی هر نوع برنامه غذایی در طول روز هستند. آن ها با تفکرات نادرستی که در این باب دارند نمی توانند حتی کوچکترین گام درستی در رسیدن به هدفشان بردارند. یکی از این روش های نادرست کاهش تعداد وعده های غذایی در طول روز است که اغلب عقیده به گرفتن نتیجه ای کاملا مثبت در این روش دارند. البته که طبیعتا با مصرف مواد غذایی کمتر وزن شما رو به کاهش می رود اما باید بر اساس نظر متخصص تغذیه و به شکل درست اجرا گردد. تا مانع هر نوع آسیبی به بدن گردد. از همین باب در این مبحث به این مسئله می پردازیم که چه تعداد وعده غذایی در یک رژیم لاغری درست و پایدار است؟
چربی سوزی با روش های طبیعی و جدید توسط دکتر زکوی
چند وعده غذایی برای یک رژیم لاغری صحیح
نمی توان برای کاهش وزن و لاغری به تعداد وعده های غذایی در طول روز بسنده کرد زیرا؛ ممکن است شما با ۲ وعده غذایی کالری بیشتری نسبت به ۳ وعده غذایی دریافت کنید، بنابراین مهمترین اصل قبل از تعداد وعده های غذایی مواد خوراکی است که ما مصرف می کنیم البته اگر مواد غذایی با ویژگی های درستی انتخاب شوند مطمئنا صرف ۲ وعده نسبت به ۳ وعده در کاهش وزن کارساز تر خواهد بود. علاوه بر آن این که چه موادغذایی در کدام ساعت روز استفاده گردد در این روند بسیار تاثیر گذار است.
آیا این مبحث که با خوردن مواد غذایی بیشتر سوخت و ساز بدن بالا می رود صحیح است؟
این نظریه از آن رو بیان می گردد که با خوردن مواد غذایی بیشتر متابولیسم بدن افزایش میابد. شما زمانی که در طی روز فعالیت می کنید و سوخت و ساز بدن را بالا می برید چربی های های دریافتی از مواد غذایی شروع به آب شدن می کنند؛ این در صورتی است که اگر ساعات طولانی را گرسنه بمانید بدن برای مقاومت بدن شما شروع به انباشت و ذخیره چربی می کند. زمانی که وعده های غذایی را در طول روز به طور منظم ولی با مقدار اندک و مواد مناسب تر استفاده نمایید؛ انسولین موجود در بدن بهتر تنظیم شده و سبب ایجاد و انباشت چربی نمی شود. اگر همه چیز برا اساس بک برنامه درست و بر اساس استاندارهای تغذیه پیش برود مطمئنا به نتیجه خواهید رسید البته در کنار این موارد از ورزش غافل نشوید
در وعده های غذایی روزانه از چه مواد غذایی استفاده کنیم؟
همانطور که اشاره کردیم یک رژیم غذایی صحیح در طول روز بسته به تعداد وعده های غذایی نمی باشد بلکه به کمیت و کیفیت هر آنچه که در طول روز میل می کنید وابسته است. طبق توصیه های که باب برنامه های رژیم لاغری ارائه می شود بهتر است فرد ۶ وعده غذایی با حجم کمتر و کیفیت بهتر میل کند البته شرایط جسمی همه افراد با یکدیگر متفاوت است از همین رو مشورت گرفتن از مشاور یا متخصص تغذیه مهم و حیاتی است.
در این وعده ها مصرف میوه و البته سبزیجات را در اولویت قرار دهید. برای مثال مصرف مواد خوراکی همچون گریپ فروت، چای سبز، میوه ها همچون سیب ، پروتئین، قهوه، سبزیجات مثل کاهو سبب سوخت چربی و عضله سازی می گردد.
میان وعده ها غذایی
زمانی که به مشاور یا متخصص تغذیه مراجعه می کنید؛ مطمئنا برای تقسیم بندی وعده های غذاییتان، میان وعده ها را برای شما در نظر می گیرند نرمال ترین حالت ممکن در چینش برنامه این است در طول روز ۲ بار میان وعده کوچک میل نمایید. تاکید بر این وعده ها به جهت جلوگیری از چربی انباشته شده می باشد و کمک شایانی به سطح متابولیسمی بدن می کند.حتما می پرسید چگونه؟
میان زمان صرف صبحانه تا صرف ناهار و همینطور تا شام نسبت به فعالیتی که در طی روز دارید باید یک ماده غذایی را به بدن خود برسانید. صرف این میان وعده تا قسمت زیادی احساس ضعف و گرسنگی شما را رفع می کند و سبب می گردد تا در وعده های غذایی برای برطرف نمودن احساس گرسنگی مجبور به صرف حجم بالایی از غذا نباشید البته در انتخاب نوع میان وعده نیز باید دقت بالایی به خرج داد:
- به سراغ میان وعده های سالم بروید؛ خوردن کیک و شیرینی ها با درصد بالای شیره یا خامه سبب افزایش وزن شما خواهد شد. البته اگر میل به صرف خوراکی های مشابه داشتید می توانید از بیسکوئیت های سبوس دار بخورید؛
- پرخوری در میان وعده ها یکی از عوامل آسیب به کاهش وزن شماست زیرا؛ قرار گیری میزان میان وعده با حجم بالا در کنار وعده های اصلی شرایط نگران کننده تر خواهد شد. این مقدار فقط باید به حد کالری موردنیاز شما باشد نه ذره ای بیشتر؛ پس برای کنترل بهتر شرایط خوراکی ها را دور از دسترستان نگه دارید.