مقالات آموزشی

رژیم غذایی سالم و نرمال برای دیابت

رژیم غذایی سالم و نرمال برای دیابت-وبسایت دکتر زکوی

دیابت یکی از بیماری های مزمن و سخت است که نیاز به کنترل مداوم و روزانه دارد؛ زیرا در صورتی که این بیماری به خوبی کنترل نشود، عوارض جبران ناپذیر زیادی برای افراد به همراه خواهد داشت. یکی از اصول مهمی که افراد مبتلا به دیابت باید در نظر داشته باشند، رعایت یک رژیم غذایی سالم و نرمال است. منظور از رژیم غذایی سالم و نرمال برای افراد دیابتی، رژیم غذایی است که تمامی نیازهای تغذیه ای این افراد را برطرف کرده و در عین حال به آنها برای کنترل بیماری شان کمک می کند. در این مقاله قصد داریم بایدها و نبایدهای تغذیه ای مربوط به افراد دیابتی را مورد بررسی قرار دهیم و آنها را برای داشتن یک رژیم غذایی سالم و نرمال کمک کنیم.

دوره های آموزش رژیم نویسی توسط دکتر زکوی متخصص تغذیه ارائه می شود.

 

تاثیر رژیم غذایی در بیماری دیابت

از نظر علم پزشکی بیماری دیابت به دو دسته یعنی دیابت نوع یک و دیابت نوع دو تقسیم می شود. دیابت نوع یک جنبه ژنتیکی دارد و بیشتر در افراد کم سن و سال بروز پیدا می کند. دیابت نوع دو با افزایش سن و به دلیل اضافه وزن یا رژیم غذایی نامتعادل به وجود می آید و کمتر جنبه ارثی و ژنتیکی دارد. به همین دلیل رعایت یک رژیم غذایی سالم و نرمال، نه تنها به کنترل قند خون در افراد مبتلا به دیابت نوع دو کمک می کند بلکه حتی از بروز دیابت جلوگیری خواهد کرد. اگرچه تاثیر اضافه وزن و رژیم غذایی روی کنترل دیابت نوع دو بیشتر است اما دیابت نوع یک هم بی ارتباط با نوع رژیم غذایی نیست. تحقیقات در افرادی که بیش از ده سال به بیماری دیابت نوع دو مبتلا بوده اند نشان داده است که این افراد با کنترل رژیم غذایی و وزنشان، توانسته اند قند خون خود را به حد طبیعی برگردانند و آن را در محدوده نرمال حفظ کنند.

برای مشاوره رایگان برای گرفتن برنامه غذایی کاهش وزن از دکتر زکوی تماس بگرید.

ویژگی های رژیم غذایی افراد دیابتی

یکی از مشکلات افراد دیابتی محدودیتی است که در مصرف برخی از مواد غذایی دارند. طبیعتا این افراد باید مصرف مواد غذایی حاوی قند به خصوص قندهای ساده را محدود کنند؛ از این رو ممکن است برای رعایت رژیم غذایی مخصوص به خود، اشتیاقی نداشته باشند. یک رژیم غذایی مناسب برای افراد دیابتی، رژیمی است که تنوع تغذیه ای دارد و شامل همه انواع گروه های غذایی می شود. تمرکز رژیم غذایی افراد دیابتی بیشتر روی پروتئین های سالم، سبزیجات و میوه های تازه است و در کنار این مواد بهتر است دیابتی ها از مواد خوراکی دیر جذب مانند غلات و قندهای کامل استفاده کنند. از جمله باورهای غلط در مورد رژیم غذایی افراد دیابتی این است که آنها اجازه‌ی خوردن هیچ گونه شیرینی را ندارند و بهتر است مصرف میوه را جایگزین مصرف شیرینی جات کنند. این تصور کاملا اشتباه است زیرا اکثر میوه ها سرشار از قند پنهان هستند؛ در نتیجه مصرف میوه ها باید به صورت کنترل شده باشد.

ویژگی های رژیم غذایی افراد دیابتی-وبسایت دکتر زکوی

بهترین عادات غذایی برای افراد دیابتی

شاید شنیده باشید که غذای شما می تواند نخستین پزشک شما باشد؛ این جمله به خصوص برای افراد دیابتی صدق می کند. به همین دلیل در ادامه به برخی از عادات مفید غذایی برای کنترل دیابت اشاره می کنیم:

  • به جای سه وعده غذایی پر حجم، از ۶ وعده غذایی با حجم کمتر استفاده کنید.
  • به هیچ وجه صبحانه را از رژیم غذایی خود حذف نکنید؛ زیرا حذف صبحانه می تواند باعث کاهش شدید قند خون شود.
  • مصرف چربی ها به خصوص چربی های جامد و اشباع را محدود کنید؛ زیرا چربی اضافه در رژیم غذایی، می تواند باعث بروز پدیده مقاومت به انسولین شود. البته مصرف کنترل شده چربی های غیر اشباع مفید مانند مغزها یا روغن زیتون، به افراد دیابتی توصیه می شود.
  • وعده های غذایی باید شامل ترکیب متعادلی از چربی، کربوهیدرات، پروتئین و سبزیجات باشد؛ برای مثال حذف کربوهیدرات و مصرف بیش از حد پروتئین می تواند باعث افزایش قند خون شود.
  • سعی کنید بعد از ساعت ۹ شب خوراکی سنگینی مصرف نکنید. توصیه می شود افراد دیابتی تا قبل از ساعت ۹ شب شام بخورند؛ زیرا این موضوع روی میزان قند خون ناشتای روز بعد موثر است.

بهترین عادات غذایی برای افراد دیابتی-وبسایت دکتر زکوی

خلاصه مقاله و نتیجه گیری

دیابت به ویژه دیابت نوع دو یکی از بیماری های خطرناک و خاموشی است که طی سال های اخیر رشد زیادی در جوامع داشته است. یکی از مهم ترین و موثرترین عوامل برای کنترل دیابت، نوع رژیم غذایی است. رژیم غذایی افراد دیابتی باید متعادل باشد و همه انواع گروه های غذایی را به صورت کنترل شده ای در بر بگیرد. در این مقاله ویژگی های رژیم غذایی افراد دیابتی را مورد بررسی قرار دادیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.