مقالات آموزشی

چگونه کم خونی ناشی از آهن را جبران کنیم؟

چگونه کم خونی ناشی از آهن را جبران کنیم؟

فقر هر گونه مواد مغذی و معدنی برای بدن انسان ها، مشکلات فراوانی به وجود می آورد. هر کدام از مواد مغذی و معدنی، در سلامت جسمانی افراد نقش به سزایی دارند. به همین خاطر افراد سعی می کنند، با مصرف مواد خوراکی طبیعی و شیمیایی گوناگونی از دچار شدن به بیماری های مختلف پیشگیری کنند. یکی از مواد لازم برای سلامتی افراد، آهن می باشد. کمبود آهن، بر روی مکانیسم و فعالیت تمام اجزای داخلی بدن تاثیر می گذارد. یکی از بیماری های شایع که امروزه اغلب افراد جامعه با آن سر و کار دارند؛ کم خونی ناشی از آهن می باشد.

در این مقاله به صورت مختصر و مفید در مورد کم خونی ناشی از فقر آهن توضیح داده شده است. اگر تمایل دارید، اطلاعات تان در این زمینه افزایش یابد و رژیم غذایی درستی داشته باشیم ؛ با ما همراه باشید.

کم خونی ناشی از فقر آهن چیست؟

کم خونی یا آنِمی به کاهش گلبول های قرمز یا کاهش هموگلوبین در بدن شخص گفته می شود. زمانی که این اتفاق در بدن فرد رخ دهد، اکسیژن رسانی به دستگاه ها و اندام های بدن با مشکل رو به رو می شود. در نتیجه اعضای بدن نمی توانند به درستی به انجام فعالیت هایشان بپردازند. بنابراین به صورت بیمارهای مختلف این مشکل را بروز می دهند.

تا زمانی که افراد به صورت منظم از مواد خوراکی طبیعی که سرشار از عنصر آهن می باشد؛ تغذیه کنند. سلول های خونی می توانند آهن مورد نظر خود را جذب کرده و به تولید گلبول های خونی سالم بپردازند. اما اگر افراد از خوردن مواد غذایی ای همچون پروتئین ها، سبزیجات، حبوبات و… امتناع کنند؛ مسلما بدن شان نمی تواند؛ آهن مورد نیاز خود را تامین کند. پس در نتیجه فرد، دچار کم خونی موقت می شود.

ابتلا به کم خونی موقت ناشی از فقر آهن در بازه زمانی کوتاهی قابل جبران می باشد. اما دچار شدن به کم خونی موقت نیز خوب نیست؛ چرا که پیش زمینه ای می شود؛ برای دچار شدن به کم خونی دائمی.

کم خونی ناشی از فقر آهن چیست؟

آهن مورد نیاز بدن را چگونه تامین کنیم؟

آهن، مهم ترین ماده معدنی برای ساخت گلبول های قرمز می باشد. افراد، مخصوصا خانم ها بایستی با روش های مختلف به جذب آهن بپردازند. چرا که فقر آهن، مشکلات جبران ناپذیری را برای شان به ارمغان می آورد. برخی از مشکلات فقر آهن مانند کم خونی حتی تا آخرین لحظه ی عمر نیز با برخی از افراد همراه می باشد.

برای این که آهن مورد نیاز بدن خود را تامین کنید، پزشکان تغذیه اغلب توصیه می کنند؛ بیشتر از مواد غذایی سالم در وعده های غذایی تان استفاده کنید. از مواد غذایی که سرشار از آهن می باشد، می توان گوشت گوسفندی، گوشت مرغ، ماهی، لوبیا، عدس و… را نام برد.

مصرف فرآورده های غذایی بهترین روش تامین آهن و جبران کم خونی می باشد. زیرا در تولید و تهیه ی آن از هیچ گونه مواد شیمیایی استفاده نشده است. به همین دلیل هیچ گونه عوارض جانبی برای سلامتی شما به دنبال نمی آورد. اما مصرف قرص و دارو های شیمیایی زیاد توصیه نمی شود. فقط در زمان هایی پزشکان توصیه می کنند، افراد از قرص های شیمیایی قوی، با دوز بالا مصرف کنند؛ که کم خونی شان حاد باشد و هیچ راهی برای تامین آهن نباشد.

حتی برای کم خونی های حاد نیز باید افراد در کنار مصرف قرص های شیمیایی، از فرآورده های غذایی استفاده کنند. این نکته را به خاطر داشته باشید؛ در هنگام مصرف قرص های آهن از هیچ کدام از قرص های ضد اسید معده مصرف نکنید. زیرا باعث می شود، محیط معده دیگر اسیدی نباشد. آهن در صورتی جذب بدن می شود، که محیط معده اسیدی باشد؛ در غیر این صورت آهن دفع می شود.

آهن مورد نیاز بدن را چگونه تامین کنیم؟

علائم کم خونی ناشی از فقر آهن

پیدایش علائم فقر آهن بهترین روش برای درمان و جبران کم خونی می باشد. اگر شما مبتلا به کم خونی یا آنِمی شده اید؛ اما بدن تان هیچ گونه علائمی نداشته باشد. بدترین اتفاقی است، که می تواند برای تان بیافتد. زیرا تا وقتی که کم خونی تان خفیف بوده است، نتوانسته اید؛ آن را درمان کنید و حال درمان آن سخت و طاقت فرسا می باشد.

علائم کم خونی ناشی از فقر آهن:

  • رنگ پریدگی یا زرد شدن پوست، لب، ناخن ها
  • احساس خستگی یا ضعف
  • داشتن سردرد
  • تنگی نفس
  • ریزش مو
  • ضربان تند و سریع قلب

علائم کم خونی ناشی از فقر آهن

One thought on “چگونه کم خونی ناشی از آهن را جبران کنیم؟

  1. Adelaide گفت:

    You actually make it appear so easy with your presentation however I find this topic
    to be actually one thing that I feel I’d by no means understand.

    It kind of feels too complicated and very large for me. I’m having a look ahead to
    your subsequent submit, I will try to get the hang of
    it! Escape roomy lista

    • شماره تماس: ۲۱۶۷۸۹۴۰۴۲

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.