بارداری یکی از حائز اهمیت ترین مراحل و تجربه های روند زندگی است که نیازمند مراقبت های بسیار و توجه ویژه میباشد. این گونه خواهد بود که شما میتوانید به سلامت جسمانی خود و همچنین سلامت جنین و کودک دست یابید. اهمیت تغذیه مناسب در بارداری امری غیر قابل انکار و به شدّت مهم است. سالم بودن تعذیه در روند بارداری فواید بسیاری هم برای مادر و هم برای جنین به دنبال خواهد داشت. ما ضمن این مطلب از خود قصد داریم شما را با تأثیر تغذیه مناسب و اصولی در هنگام بارداری بر روی جنین آشنا سازیم. لطفاً ما را تا پایین این متن همراهی نمایید.
مادران عزیز برای داشتن بدن سالم در هنگام بارداری به تغذیه و استراحت خود بپردازن و از دوره های آموزش رژیم نویسی استفاده کنند.
✓ فواید تغذیه سالم در دوران بارداری چیست؟
سالم بودن تغذیه در روند بارداری، فواید بیشماری هم برای مادر و هم برای جنین او به همراه خود خواهد داشت؛
- تأثیر تغذیه مناسب و اصولی در هنگام بارداری برای کودک؛
کمک نمودن به داشتن وزنی مناسب و معقول در زمان تولد کودک شما، تقویت نمودن تکامل مغز جنین شما، کم نمودن خطر ابتلا به بعضی از بیماری هم مانند؛ نقض گردیدن لوله های عصبی و یا اسپینابیفیدا و اثرگذاری در الگوی تغذیه ای خوب کودک بعد از تولد.
- تأثیر تغذیه مناسب و اصولی در هنگام بارداری برای مادر؛
کاهش خطر مبتلا شدن مادر به بعضی از مشکلات بارداری، چون؛ کم خونی و دیابت بارداری یا غیره. کاهش خطر بروز برخی از عوارض ناشی از بارداری، چون؛ حالت تهوع صبحگاهی یا خستگی مفرط و غیره.
برخی از اشخاص غذا خوردن زیاد را علائم سلامتی میدانند. ولیکن برخلاف این تصور اخذ کالری بیش از اندازه میتواند عوارض گوناگونی چون ابتلا به بیماری دیابت یا فشار خون و چاقی مادر به همراه کودک را در آینده رقم زند. و این نیز هم بر سلامتی کودک و هم بر سلامتی مادر اثرگذار خواهد بود.
✓ تأثیر تغذیه مناسب و اصولی در هنگام بارداری بر روی هوش جنین؛
در بسیاری از تحقیقات صورت گرفته تأثیر تغذیه مادر بر روی هوش کودک ثابت گردیده است. ما از جمله مواد غذایی که بر رشد هوش جنین موثر هستند می توانیم، به موارد زیر اشاره کنیم؛
- کشمش، مویز به همراه دانه ها و مغز آجیل ها.
- بعضی از ریز مغذی ها همانند؛ آهن و نیز اسید فولیک.(ما منبع اسید فولیک را میتوانیم؛ گوشت، سبزیجات نیز جگر و مغز ها معرفی کنیم.)
- برخی مواد که کمبود آنها در بدن منجر به کاهش رشد مغزی خواهد شد. همانند؛ ویتامین دی نیز پروتئین یا روی.(ما منبع روی را میتوانیم؛ سبزیجات ریشه ای یا پیاز و غذاهای دریایی به ویژه ماهی های آب شور معرفی کنیم.)
✓ به چه هنگام انجام مشاوره تغذیه در ارتباط با بارداری توصیه می گردد؟
در صورت بروز هر یک از موارد نامبرده شده در قسمت زیر توصیه می کنیم در راستای اخذ رژیم بارداری زیر نظر پزشک متخصص قرار گیرید؛
- بارداری در سنین کمتر از ۱۹ سالگی.
- بروز بارداری دوقلویی و یا آنکه چندقلویی.
- زمانی که مادر دارای رژیم گیاهخواری است.
- داشتن پیشینه ی چندین عدد زایمان با فاصله ای کوتاه مدّت از یکدیگر.
✓ مواد غذایی که میبایست در تغذیه مادر به هنگام بارداری در نظر انگاشته شود
همانگونه که چندی پیش بیان نمودیم ارتباط بارداری و تغذیه مناسب مادر امری اجتناب ناپذیر تلقّی می شود. به همین دلیل انجام رژیم های غذایی و توجه به آن البته با عنایت به شرایط بدنی شخص مورد نظر منجر به کاهش عوارض گوناگون ناشی از کمبودهای تغذیه مادر و کودک خواهد شد.
در راستای برقرار نمودن موثرترین ارتباط میان بارداری و تغذیه مادر کودک لازم می باشد تا روزانه از کلیه گروههای غذایی بهره گیرید. گروه های اصلی غذایی را ما می توانیم در موارد زیر خلاصه نماییم؛
- نان به همراه غلات و برنج.
- انواع میوهها به همراه سبزیجات معطر.
- به مقدار کم چربی ها، روغن ها و قند ها.
- انواع لبنیات شامل؛ شیر، پنیر، ماست و دوغ.
- گوشت قرمز به همراه گوشت سفید و ماهی، حبوبات نیز تخم مرغ و انواع دانه ها.
بانوان عزیز در راستای حفظ سلامت فرزند و همچنین خودتان ما این چنین به شما توصیه می کنیم که به طور قطع رژیم غذایی خود را از یک پزشک متخصص در دوران بارداری اخذ نمایید. این چنین خواهد بود که می توانید در راستای حفظ سلامت خود و فرزند خود گام گذارید. ما همواره در وبسایت دکتر زکوی همراه شما میباشیم.