مقالات آموزشی

سنگ کیسه صفرا و چاقی

سنگ کیسه صفرا و چاقی-وب سایت دکتر زکوی

 

یکی از متداول ترین سوالاتی که معمولا ذهن افرادی را که شاید کمی اضافه وزن داشته باشند مشغول می کند، این است که آیا احتمال ایجاد سنگ در کیسه صفرایشان وجود دارد یا خیر. شاید برایتان جالب باشد اگر بدانید که چاقی با سنگ کیسه صفرا ارتباط نزدیک و تنگاتنگی دارد. در این مقاله قرار است در رابطه با چاقی و سنگ کیسه صفرا صحبت کنیم. اگر می خواهید خیالتان از سلامتی خود راحت باشد و بدون نگرانی از سنگ کیسه صفرا رژیم غذایی دلخواهتان را داشته باشید ما را تا انتهای این مقاله همراهی کنید.

برای گرفتن برنامه ورزشی کاهش وزن و مشاوره لاغری با ما تماس بگیرید.

سنگ کیسه صفرا چیست؟

چاقی، اضافه وزن و چربی های اشباع شده ی بدن باعث ایجاد سنگ کیسه ی صفرا می شوند. به طوری که وقتی کیسه ی صفرا نتواند چربی ها و لیپید های جمع شده در مجرای صفرا را خوب هضم کند در این مجاری به سنگ هایی تبدیل می شوند که سنگ کیسه ی صفرا نام دارند. این سنگ ها ممکن است در مجرای صفرا یا در خود کیسه ی صفرا تشکیل شوند‌. این سنگ ها ممکن است باعث درد در ناحیه ی شکمی شوند. همچنین احتمال دارد که برای رفع این درد ها مجبور شوید سنگ ها را با جراحی و یا کل کیسه ی صفرای خود را جراحی کرده و از بدن تان خارج کنید!

اما قبل از آنکه بخواهید بدانید این سنگ ها چگونه تشکیل می شوند بهتر است در ابتدا با کیسه صفرا و نحوه ی عملکرد آن آشنا شوید. کیسه ی صفرا یک اندام نسبتا کوچکی است که در زیر کبد و متصل به آن قرار دارد. این کیسه ماده ی صفرای تشکیل شده در کبد را نگهداری می کند و در تجزیه ی چربی ها نقش مهمی ایفا می کند.

سنگ کیسه صفرا چیست؟-وب سایت دکتر زکوی

چاقی چگونه می تواند باعث ایجاد سنگ کیسه صفرا شود؟

افرادی که شاخص توده ی بدنی BMI بیشتر از ۴۰ دارند عملا چاق محسوب می شوند. شاید برایتان جالب باشد اگر بدانید که حدودا ۲۵ درصد از این افراد دارای سنگ های صفراوی هستند. پژوهش ها و نتایج تحقیقات پزشکان حاکی از آن است که توده های چربی و لیپید اطراف معده هرچقدر که بیشتر باشد احتمال ایجاد سنگ های مجاری صفرا یا درون کیسه ی صفرا بیشتر خواهد بود‌. به طور کلی مطالعات نشان می دهند که افزایش چربی و توده های بدنی احتمال ابتلا به سنگ های کیسه صفرا را دوچندان می کند.

برعکس این مساله نیز صادق است. یعنی هرچه وزن تان کمتر باشد احتمال ابتلا به سنگ کیسه صفرا نیز برایتان پایین تر است. به همین دلیل است که پزشکان، متخصصان و کارشناسان تغذیه به داشتن وزن سالم و رژیم غذایی مناسب تاکید می کنند‌. البته توجه داشته باشید که همیشه توصیه می شود تا به تدریج برای کاهش وزن خود اقدام کنید و کم کم وزن خود را کمتر کنید. همچنین توصیه می کنند که مصرف کربوهیدرات هایی نان سفید و نوشیدنی های قندی و گازدار را تا می توانید کاهش دهید‌.

نقش کلسترول در تشکیل سنگ های کیسه صفرا چیست؟!

بدون شک کلسترول ها حال به هر نوعی که باشند نقشی مهم و اساسی در ایجاد سنگ های صفراوی هستند. چرا که کلسترول نیز جزء چربی های اشباع به حساب می آید. به همین دلیل می توانند در ایجاد سنگ های صفرا نقشی حیاتی ایفا کنند‌. کارشناسان تغذیه بر این باورند که هر چه غذایی مانند کره، پنیر سفید، بیسکوییت، چربی های اشباع گوشت  و مواردی از این دست را کمتر مصرف کنید،‌ میزان کلسترول خون و بدن تان کاهش پیدا کرده و در نتیجه احتمال ابتلا به سنگ های صفرا در بدن تان کمتر خواهد شد.

نقش کلسترول در تشکیل سنگ های کیسه صفرا چیست؟!-وب سایت دکتر زکوی

چگونه احتمال ابتلا به سنگ های کیسه صفرا را کاهش دهیم؟!

یکی از راه هایی که افراد با اضافه وزن بالا می توانند امتحان کنند انجام عمل جراحی است. این افراد می توانند با این روش در کمترین زمان ممکن خود را از چربی های اشباع، کلسترول و توده های چربی اطراف شکم نجات داده و احتمال ابتلا به سنگ های کیسه صفرا را به حداقل برسانند! همچنین این روش به شما کمک می کند تا احتمال به بیماری های مهلکی مثل دیابت نوع ۲، پرفشاری خون، بیماری های قلبی-عروقی، نازایی و مشکلات و بیماری های دیگر کاهش یابد‌.

چه نوع جراحی هایی برای کاهش وزن مناسب هستند؟

جراحی اسلیو معده

بای پس معده

پلیسه کردن معده

بالون زدن

مسلما با استفاده از این روش ها و داشتن رژیم غذایی مناسب به راحتی می توانید وزن خود را کنترل کرده و احتمال ابتلا به سنگ های صفراوی را به شدت کاهش دهید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.