به گونه ای کلّی، فیبر بنابر حلالیت آن در آب به دو قسم دسته بندی می شود؛ فیبر محلول که درون آب حل شده است و می تواند باکتری های خوب روده را متابولیزه نماید. فیبرهای نامحلول که درون آب حل نمی گردد. یکی از راه های مؤثرتر به جهت تقسیم فیبر، تخمیر در برابر غیر تخمیر است که آیا باکتری های مفید درون روده می تواند از آن بهره گیرد و یا خیر؟ این حائز اهمیت است که در ذهن خود داشته باشیم، بخش اعظمی از اقسام گوناگون فیبر وجود دارد درست چون بخش اعظمی از اقسام گوناگون چربی ها.
بعضی از آنها حاوی مزیت های حائز اهمیت سلامتی، حال آن که برخی دیگر بی فایده است. نیز از سویی بسیاری از همپوشانی میان فیبرهای محلول و نامحلول به چَشم می خورد. بعضی از الیاف های نامحلول می تواند به واسطه ی باکتری های خوب در روده هضم شود و بخش اعظمی از غذاها حاوی هر دو فیبرها یعنی محلول و نامحلول هستند.
نکته ای که بهتر است مورد توجه قرار بگیرد عبارت است از؛
مقامات سلامت این گونه توصیه می کنند که زنان روزانه بیست و پنج گرم و آقایان سی و هفت گرم مصرف کنند. علّت اصلی که فیبر مفید می باشد این است که باکتری های خوب درون روده از آنها تغذیه می نماید.
فیبرها در بدن ما چه نقشی بر عهده دارند!
چرا باید فیبر بیشتری مصرف کنیم آیا می دانید که فیبرها در بدن ما چه نقشی بر عهده دارند؟ همانند دیگر موجودات، باکتری ها نیاز به غذا خوردن خواهند داشت آنها نیازمند تهیه انرژی از جایی به جهت زنده ماندن و فعالیت خواهند بود. حال آن که مشکل این است بخش بسیاری از کربوهیدرات ها، پروتئین ها و نیز چربی ها پیش از رسیدن به روده بزرگ جذب جریان خون خواهند شد و هیچ چیز ضمن روده بزرگ برای فلور روده وجود نخواهد داشت.
ولو این جا می باشد که چون بدن آدمی آنزیم های هضم فیبر ندارد نتیجتاً فیبرها به نسبت بدون هیچ گونه تغییر به روده خواهد رسید. با این وجود، باکتری های روده آنزیم های هضم بسیاری از این الیاف را خواهند داشت. حائز اهمیت ترین دلیل این می باشد که بعضی از الیاف رژیم غذایی برای سلامت بسیار مهم است. پس باکتری ها در روده تغذیه نموده و تحت عنوان پروبیوتیک فعالیت می نمایند. بدین اساس، آنها سطوح باکتری مفید را با افزایش رو به رو می سازند که خواهد توانست اثرات مثبت بیشماری را بر روی سلامتی آدمی برجای گذارد.
باکتری های مفید مواد مغذی، مِن جمله اسیدهای چرب با زنجیره ای کوتاه چون استات، پروپیونات و بوتیرات را برای بدن شما تولید می نماید که این گونه به نظر می رسد بوتیرات از تمامی آنها مهم تر است.
این قبیل از اسیدهای چرب با زنجیره کوتاه خواهد توانست منجر به تغذیه سلول ها ضمن روده بزرگ، منجر به کاهش التهابات در روده و اثربخشی در اختلالات گوناگون گوارشی همانند سندرم روده تحریک پذیر، و… گردد.
زمانی که باکتری ها فیبر را تخمیر می نمایند آنها نیز تولید گازهایی خواهند کرد و به علّت رژیم غذایی پر فیبر خواهد توانست منجر به نفخ، احساس درد و ناراحتی در معده گردد ولیکن این غالباً با گذر زمان و تنظیم سیستم بدن از بین خواهد رفت.
برخی از انواع فیبرهای موجود می تواند به شما در کاهش وزن بدن کمک کند
شواهد متناقض در ارتباط با این که آیا فیبر می تواند به کم کردن وزن کمک کند و یا خیر، به چَشم می خورد. بعضی از فیبرهای موجود در روده به آب وصل خواهد شد و خواهد توانست جذب مواد مغذی را با کاهش رو به رو سازد و منجر به افزایش احساس پری در معده شود. به عبارتی بعضی از مطالعه های انجام شده بیانگر آن است که افزایش فیبر رژیم غذایی می تواند به گونه ای موجب به کاهش مصرف کالری گردیده و منجر به از دست دادن وزن بدن شود.
با این وجود این عامل بستگی به نوع فیبر خواهد داشت بعضی از انواع هیچ اثرگذاری بر وزن آدمی ندارد در حالی که فیبرهای محلول خاص می تواند تأثیر منحصر به فردی را در کاهش وزن برجای گذارد.
غذاهای حاوی فیبر، تمایل به کم شدن شاخص قند خون خواهند داشت. این بدین معنا است که آنها منجر به کاهش پیک قند خون پس از وعده غذایی شامل کربوهیدرات می گردد. چنانچه که شما در حال میل نمودن یک رژیم غذایی با میزان کربوهیدرات بالا می باشید در این موردها، فیبر می تواند احتمال پیک قند خون به سطوح زیان آور و خطرناک ناشی از کربوهیدرات را کم کند.
دوستان عزیز ما امیدواریم که توانسته باشیم شما را با پاسخ سؤال چرا باید فیبر بیشتری مصرف کنیم، آشنا سازیم. بهتر است برای داشتن برنامه بدنسازی مناسب خودتون به پزشک تغذیه مراجعه کنید.
Wow, fantastic blog structure! How long have you been running
a blog for? you make running a blog glance easy.
The whole look of your site is excellent, as well as the content!
You can see similar here sklep online